Κίνα Ρητίνη μελανιού εκτύπωσης κατασκευαστής

Co. Herrman Impex Anhui, ΕΠΕ

Ειδήσεις

July 8, 2021

Μέθοδος σύνθεσης manganous μαγγανικού οξειδίου

Μέθοδος 1 σύνθεσης: Ηλεκτρολυτική μέθοδος οξείδωσης αναστολής μαγγάνιου

 

Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από 90% Mn3O4 η παραγωγή στην Κίνα υιοθετεί την ηλεκτρολυτική μέθοδο οξείδωσης αναστολής μαγγάνιου. Η αρχή είναι να γίνει η σκόνη φύλλων μετάλλων μαγγάνιου ηλεκτρόλυσης, και να διασκορπίσει έπειτα στην αλατισμένη λύση αμμωνίου σε μια αναστολή, που χρησιμοποιεί τον αέρα ή το οξυγόνο ως οξειδωτικό, οξείδωση και διάβρωση σε μια σταθερή θερμοκρασία και μια πρόσθετη συγκέντρωση, ώστε να προετοιμαστεί Mn3O4. Εντούτοις, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί το ηλεκτρολυτικό μέταλλο μαγγάνιου ως πρώτη ύλη, και το κόστος είναι υψηλότερο. Στο ίδρυμα του Τσάνγκσα μεταλλείας και μεταλλουργίας, η σκόνη μαγγάνιου προστίθεται στη λύση ηλεκτρολυτών για να οξειδώσει και να οξυδώσει το μαγγάνιο για το μίγμα 2 να παραγάγει Mn3O4 και ΜΝ (OH). Υπό τον όρο του Π [Ο2] 5~40kPa και του Π [H2O] 10~50kPa, το μίγμα θερμαίνεται και ξηρός για να κάνει τον ηλεκτρολύτη να υποβληθεί στη θερμική αποσύνθεση, και το ΜΝ (OH) 2 είναι οξειδωμένο για να διαμορφώσει Mn3O4. Το περιεχόμενο του ΜΝ είναι 70%~71%, το περιεχόμενο άλλων ακαθαρσιών είναι λιγότερο από 0,01% εκτός από τον άνθρακα <0>

 

Μέθοδος 2 σύνθεσης: υψηλός - μέθοδος οξειδίων μαγγάνιου τιμών

 

Το Mn3O4 προετοιμάζεται από τη θερμική αποσύνθεση ή τη μείωση των υψηλός-valent οξειδίων μαγγάνιου (όπως MnO2, Mn2O3, κ.λπ.) με μια υψηλότερη κατάσταση σθένους Mn3O4 ως πρώτες ύλες. Το κλειδί για την προετοιμασία βρίσκεται στον έλεγχο της αναλογίας, της δυνατότητας και της θερμοκρασίας Mn3O4. Το υψηλής θερμοκρασίας ψήσιμο στερεάς φάσης χρησιμοποιείται συνήθως, και η θερμοκρασία είναι γενικά υψηλότερη από 950℃.

 

Μέθοδος 3 σύνθεσης: μέθοδος ανθρακικού άλατος μαγγάνιου

 

Σε αυτήν την μέθοδο, Mn3O4 λήφθηκε από το ψήσιμο και την αποσύνθεση του ανθρακικού άλατος μαγγάνιου υψηλής αγνότητας κάτω από την υψηλής θερμοκρασίας και αεροβική ατμόσφαιρα.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογική διαδικασία είναι η ακόλουθη: 500kg του ανθρακικού άλατος μαγγάνιου (η περιεκτικότητα σε νερό της είναι 5%) και 50kg του αμύλου (πηγή άνθρακα) αναμιγνύεται ομοιόμορφα, και έπειτα τίθεται στο συνεχή κλίβανο ζωνών χάλυβα μικροκυμάτων για τη θέρμανση μικροκυμάτων, η θερμοκρασία ελέγχεται σε 10℃/min, και η θερμοκρασία ελέγχεται σε 700℃ για τη συμπύκνωση, ο χρόνος εκμετάλλευσης συμπύκνωσης ελέγχεται για για 60min, και έπειτα το μαγγάνιο t4 λαμβάνεται μετά από να δροσίσει. Κατόπιν, tetroxide μαγγάνιου αλέστηκε στο πλέγμα 1000 με την υγρή λείανση. Μετά από την ανίχνευση, η περιεκτικότητα σε μαγγάνιο του προϊόντος ήταν 71,3%, η κατανάλωση ενέργειας μονάδων ήταν 4500 βαθμοί/τόνος, και η συγκεκριμένη επιφάνεια ήταν 7.8m2/g. Μετά από την ανάλυση XRD, ήταν καθαρό tetroxide μαγγάνιου.

 

 

 

Μέθοδος 4 σύνθεσης: θερμική μέθοδος οξείδωσης άλμης μαγγάνιου

 

Σε αυτήν την μέθοδο, η καθαρή λύση θειικού άλατος μαγγάνιου προετοιμάζεται με τη χρησιμοποίηση του μεταλλεύματος ανθρακικού άλατος μαγγάνιου ή του μεταλλεύματος οξειδίων μαγγάνιου ως πρώτες ύλες. Υπό τους αλκαλικούς όρους, το divalent μαγγάνιο ή το υδροξείδιο μαγγάνιου στη λύση θειικού άλατος μαγγάνιου οξειδώνεται σε Mn3O4 αεροπορικώς ή το οξυγόνο με την προσθήκη ορισμένων πρόσθετων ουσιών για να ελέγξει τη δυνατότητα. Οι κύριες πρώτες ύλες χρησιμοποιούμενες είναι μετάλλευμα μαγγάνιου, θειικό οξύ και αμμωνία, που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα των πηγών και είναι φτηνές, και είναι οικονομικές χωρίς διαδικασία ηλεκτρόλυσης. Παραδείγματος χάριν, το αρχικό μετάλλευμα ανθρακικού άλατος μαγγάνιου διυλίζεται από το θειικό οξύ, και εξουδετερώνεται έπειτα με τον ασβέστη στο pH 6,0, το διήθημα φιλτράρεται και πλένεται, το σουλφίδιο βάριου και το φθορίδιο αμμωνίου προστίθενται για να αφαιρέσουν τις ακαθαρσίες και να καθαρίσουν, και η λύση θειικού άλατος μαγγάνιου υψηλής αγνότητας προετοιμάζεται. Κατόπιν το νερό αμμωνίας προστίθεται στο μαγγάνιο νεροχυτών. Μετά από τη διήθηση και την πλύση, ο πηλός αναμιγνύεται και το χλωρίδιο αμμωνίου προστίθεται στον καταλύτη, και η υψηλή αγνότητα Mn3O4 είναι άμεσα οξειδωμένη με το οξυγόνο.

Στοιχεία επικοινωνίας